Remschijven

 Remschijven die aan de wielen van je auto zijn bevestigd, werken in combinatie met de remblokken om je auto te vertragen door wrijving toe te passen. Defecte schijven kunnen een ernstig risico vormen voor jou en andere weggebruikers. Merk je dat ze hoog nodig aan vervanging toe zijn, dan doet het je goed om de dichtstbijzijnde dealer te bezoeken. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen voor kwalitatief goede remschijfmontage, wanneer ze ook zijn gekocht en voorzien van vervangende remblokken.

Remschijven

Een essentieel onderdeel van een schijfremsysteem

De schijven zijn een essentieel onderdeel van een schijfremsysteem. Ze bestaan uit metalen rotoren die aan de wielen zijn bevestigd en die een oppervlak bieden waarop remblokken kunnen worden geperst. Wanneer deze wrijving wordt toegepast, helpt het om je auto snel en veilig af te remmen. Omdat ze zo’n belangrijk onderdeel vormen van het remsysteem van uw auto, zijn remschijven een set voor zwaar gebruik die jaren meegaat als ze goed worden onderhouden, en je remblokken moeten ruim vóór de schijven verslijten.

Remschijven

 Corrosie na verloop van tijd

 Corrosie kan echter na verloop van tijd zijn tol eisen en remschijven kunnen deuken en kromtrekken. Als je auto schokkerig aanvoelt wanneer je op de rem trapt, is dit vaak een teken dat je je remschijven moet laten vervangen. Bij de specialist ben je verzekerd van een enorm assortiment remschijven voor alle verschillende soorten auto’s op voorraad. Met voorraad van enkele van ‘s werelds beste remsysteemfabrikanten, kun je erop vertrouwen dat ze remschijven leveren die gebouwd zijn om lang mee te gaan.