Kreidler: onderdelen, geschiedenis en meer

Kreidler onderdelen

Wist je dat Kreidler al lang niet meer bestaat? Als jij net als veel andere Nederlanders in je jeugd op een Kreidler bromfiets reed dan komt dit nieuws misschien als een schok. Toch is het al lang geleden dat het bedrijf werd opgeheven. Kreidler onderdelen kun je echter nog altijd krijgen. Want geloof het of niet: deze bromfietsen worden nu gezien als oldtimers of vintage, en zijn dus weer best wat waard.

Kreidler onderdelen

Kreidler onderdelen bestellen

Je kunt onderdelen voor een Kreidler nog altijd bestellen bij specialistische bedrijven. Let wel op dat je niet zomaar alle onderdelen in een Kreidler kan gebruiken dus je moet wel echt aankloppen bij een bedrijf of leverancier waar ze weten van wanten. Het is dus goed om even je research te doen naar de beste partij voor je in zee gaat met een bedrijf waarvan de onderdelen helemaal niet goed zijn. Een Kreidler specialist is gelukkig nog altijd te vinden.

Over Kreidler

Anton Kreidler heeft het merk Kreidler opgericht aan het einde van de negentiende eeuw. Zo oud is dat bedrijf dus al. Of was, want het merk bestaat niet meer. Kreidler is 100 jaar oud geworden maar heeft het daarna niet lang meer overleefd. Wist je trouwens dat het bedrijf pas een aantal jaren na de Tweede Wereldoorlog ook begon met de productie van bromfietsen? Daarvoor maakte ze met name draden en kabels voor allerlei toepassingen waaronder in de industrie maar ook voor particulieren indien nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *