Auto rijden

Om mijn rijbewijs voor de auto te halen, volgde ik rijles in Arnhem. Ik woonde toen nog thuis in een dorpje vlakbij Arnhem maar ik wilde liever direct in de stad lessen volgen. Met je rijexamen moet je immers ook de stad in en als je vanuit een andere plaats of dorp gaat lessen, dan ben je ook weer veel tijd kwijt met het rijden naar de stad. En dat vond ik zonde van het geld. Bovendien zat ik in Arnhem op school dus ik kon ook heel gemakkelijk op school of op het station in de lesauto stappen.

Rijlessen in Arnhem

De diversiteit van rijles in Arnhem

Rijles in Arnhem is erg leuk. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden. Smalle weggetjes in de bosrijke omgeving van Rozendaal, de dijk op richting Driel of Huissen. De dorpskern van Elst. En natuurlijk het stadscentrum vol met eenrichtingsverkeer en mogelijkheden om file te parkeren. Kortom, een omgeving waar je ervaring op kunt doen met verschillende situaties. Heel erg leerzaam. En je rijexamen begint vanuit het CBR in Arnhem dus de meeste routes vinden ook in die omgeving plaats. Je kunt dus al oefenen op de routes van je rijexamen.

Rijbewijs

Meer mogelijkheden bij een grotere rijschool

Er zijn natuurlijk verschillende rijscholen waar je rijles in Arnhem kunt volgen. Ik heb zelf gekozen voor een grote rijschool. Het voordeel daarvan vond ik dat de auto’s altijd goed onderhouden zijn er dat er verschillende instructeurs zijn. Mocht je geen klik hebben met je instructeur dan kun je om een andere vragen. In de praktijk komt dat trouwens niet zo snel voor omdat je vaak begint met een proefles. Tijdens deze les ga je de weg op en kun je kennis maken met de instructeur. Je merkt dan direct of er een klik is of niet. Je instructeur kan bovendien ook direct zien wat je in je mars hebt.