Buitenspiegel

Een autoverzekering is verplicht, dus hoeveel geld je ook in je auto investeert: een uitstekende autoverzekering is echt belangrijk. Maar er zijn zoveel verschillende verzekeringen met allemaal andere voorwaarden, dus waar moet je eigenlijk op letten? Ben je op zoek naar een nieuwe auto, kom gerust eens langs bij autobedrijf Otto Voortman in Rijssen.

Zo vind je de goedkoopste autoverzekering
Dus je bent op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Ga dan online verschillende vergelijkingssites af waar je je autoverzekering berekenen kan. Je zult zien dat ze veel variëren en dat je wellicht bij een ander goedkoper uit bent dan je eerst dacht. Neem er ook even de tijd voor en leg de polissen goed naast elkaar.

Hier moet je op letten bij het verzekeren van je auto
Wanneer je een auto gaat verzekeren moet je op de volgende dingen letten:

• Premie
• Schadevrije jaren
• Eigen risico
• Inzittendenverzekering

Premie: Het bedrag dat je elke maand kwijt bent aan je autoverzekering is natuurlijk een van de belangrijkste dingen. Als je de verschillende verzekeringen gaat vergelijken valt je waarschijnlijk al snel op dat premies flink uit elkaar lopen. Let op: een lage premie betekent vaak dat er minder gedekt wordt of dat je eigen risico hoger is. Een lage premie is dus verleidelijk, maar denk er wel even goed over na. De verzekering moet namelijk wel bij je passen.

Schadevrije jaren: als je bij je vorige autoverzekering schadevrije jaren hebt opgebouwd, kan het zijn dat je premie bij je nieuwe autoverzekering lager wordt. Zorg ervoor dat je voor het afsluiten weet hoeveel schadevrije jaren je hebt, hoe je ze opbouwt en wat de gevolgen van schade zijn voor je schadevrije jaren.

Het eigen risico: hoe lager dat is, hoe hoger je premie elke maand is. Een eigen risico kan per jaar gelden, of per melding van schade. Het is belangrijk dat je van te voren weet hoe het bij je verzekeraar is geregeld.

Inzittendenverzekering: ook wanneer er bijna nooit iemand bij je in de auto zit, is het verstandig om toch een inzittendenverzekering af te sluiten. Als je een ongeluk krijgt zijn je passagiers ook verzekerd. Vaak is deze verzekering maar een paar euro per maand.